Fő tartalomhoz ugrás
IdomSoft

Tevékenységeink

Mivel az ügyfeleinknek elsősorban olyan speciális igényeik vannak, amelyeket nem lehet standard szoftverekkel kiszolgálni, így elsősorban egyedi rendszereket fejlesztünk, mégpedig úgynevezett igazgatási támogatással: igazgatásszervezési csapatunk a fejlesztendő rendszerek jogi hátterének elemzését, illetve igazgatási folyamatainak kidolgozását is elvégzi. Emellett számos üzemeltetési szolgáltatást is nyújtunk.

Támogató keretrendszer a felhasználóbarát közigazgatásért

Hiszünk abban, hogy az állami digitális szolgáltatásoknak transzparensen, emberközpontúan, ügyfélcentrikusan, a felhasználói élményt szem előtt tartva kell készülniük. Hogy ez megvalósulhasson, támogatjuk a digitális állami szolgáltatások megvalósítását, az ötletek megszületésétől a fejlesztésen át egészen az élesítést követő visszamérésig. Ügyfeleink részére felhasználói kutatásokat végzünk, szolgáltatási sztenderdet dolgoztunk ki, melynek irányelvei biztosítják, hogy felhasználóközpontú digitális állami szolgáltatások készüljenek. Ugyanebből a megfontolásból állami design systemet dolgozunk ki, melynek eszköz- és szabványkészlete, komponensei és sablonjai egységes és inkluzív felhasználói felületek létrehozását segítik elő, valamint analitikai központot üzemeltetünk, audit és tanácsadási szolgáltatást nyújtunk.

Bővebben a sztenderdekről

ÁAFK - Állami Alkalmazás-fejlesztési Környezet

A Digitális Állampolgárság Program céljai megvalósításának egyik kiemelt eszköze az Állami Alkalmazás-fejlesztési Környezet (ÁAFK), amelynek alapvető feladata az állami szervezetek számára nyújtott szakmai támogatás és egy egységes keretrendszer kialakítása. Az Állami Alkalmazás-fejlesztési Környezet technológiai és igazgatási keretrendszerét azért hoztuk létre, hogy szakmai és minőségi követelmények érvényesítésével és informatikai támogatással hozzájáruljunk az államigazgatás digitalizációjához és ahhoz, hogy e folyamat részeként technológiájukban egységes és jó műszaki minőségű állami szoftverek készüljenek. A termék minőségének ellenőrzése mellett monitorozhatóvá tettük a fejlesztési folyamat előrehaladását, a dokumentációk megfelelő mennyiségét és minőségét is. A csatlakozó szervezetek a Környezet igénybevételével kiszámítható, átlátható és tervezhető fejlesztési folyamatot kap erősebb döntési kontrollal, jobban kalkulálható költségekkel, a szállító pedig igény esetén szakmai segítséget a fejlesztés megvalósításához.

Bővebben az ÁAFK-ról

LIBRA - Állami Alkalmazás-katalógus

A LIBRA Alkalmazás-katalógus a mindenkori állami szoftvervagyon aktuális állapotáról ad technológia-szintű részletes képet, segítve a párhuzamos, indokolatlan állami fejlesztések megelőzését.

Bővebben a Libráról

Termékminőség-biztosítás

A minőségbiztosítás részeként megvizsgáljuk a fejlesztés műszaki dokumentációját, feltárjuk az esetleges kódolási hibákat és kódszintű sérülékenységeket, javítjuk a kódminőséget. Ellenőrizzük azt is, hogy az elkészült termék alkalmas-e arra, hogy bekerüljön az Állami Alkalmazás-katalógusba, illetve, hogy megvalósultak-e a szükséges teljesítménytesztelések. Ha a megrendelő saját minőségbiztosítót vont be, az ő feladataik minőségét is megvizsgáljuk.

Bővebben a termékminőség-biztosításról