Fő tartalomhoz ugrás
IdomSoft

Történetünk

2024. január 1.

SZEÜSZ és KEÜSZ szolgáltatások átvétele

A Digitális Állampolgárság Program megvalósításához szükséges egyes Szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatások (SZEÜSZ) és Központi elektronikus ügyintézési szolgáltatások (KEÜSZ) szolgáltatásnyújtási feladatait az IdomSoft átveszi a NISZ-től. Az ezekkel kapcsolatos feladatokat korábban a NISZ színeiben ellátó munkatársak az IdomSoft munkavállalói lesznek.

2023. szeptember 30.

Csatlakozik a KDIV

A KOPINT-DATORG Informatikai és Vagyonkezelő Kft. (KDIV) egyesül az IdomSofttal, a korábban hozzájuk tartozó közigazgatási szolgáltatások ellátását és informatikai fejlesztéseket az IdomSoft viszi tovább.

2023. július 31.

Startol a Digitális Állampolgárság Program fejlesztése

Kormányhatározat jelöli meg az IdomSoftot mint a Digitális Állampolgárság Program (DÁP) szolgáltatóját, alkalmazásfejlesztőjét és üzemeltetőjét, elkezdődik a fejlesztés előkészítése és megvalósítása.

2022. december 15.

Újabb szemléletváltás

Elkészül az IdomSoft Digitális megoldások stratégiája, amelynek célja, hogy az állampolgárok, a piaci és kormányzati szereplők igényeit kiszolgáló, az állampolgárok digitális kompetenciáihoz igazodó, folyamatosan karbantartott és megújuló megoldásokat szállítsunk, reagálva az elektronikus közigazgatással kapcsolatos ügyféligényekre és a digitális átállás kihívásaira, meghonosítva ezzel a szolgáltatástervezési szemléletet.

2022. szeptember 1.

Új korszak kezdődik: létrejön a DMÜ

Létrejön az e-közigazgatással, a közigazgatási informatikai fejlesztések egységesítésével, valamint infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosításával kapcsolatos állami feladatokat ellátó Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. (DMÜ). Az IdomSoft a DMÜ irányításával folytatja munkáját, annak cselekvési tervéhez igazodva megkezdi a Digitális Állampolgárság Program (DÁP) fejlesztéseinek előkészítését, a szükséges kompetenciák erősítését.

2019-2020

Agilis módszertan

A közigazgatási informatikában az elsők között álltunk át az agilis értékek és alapelvek mentén, iterációkban történő fejlesztési metódusra, a tizedik születésnapunkon ezt a mérföldkövet is ünnepelhettük. Az évek óta tartó szervezeti megújulás mellett ez is hozzájárult ahhoz, hogy a pandémia kihívásaira (távolról intézhető ügyek, lejáró okmányérvényességek kezelése, stb.) rugalmasan reagálhassunk.

2018. augusztus 16.

Megalakul az RFÁ

Az Országos Rendőr-főkapitányság Informatikai Fejlesztési Főosztályának (ORFK IFFO) feladatai átkerülnek az IdomSofthoz, megalakul a rendvédelmi rendszerek fejlesztési és alkalmazásüzemeltetési feladatait végző Rendvédelmi Fejlesztési Ágazat.

2017. január 1.

Kormányrendelet a feladatainkról

Megjelenik a 309/2011. Kormányrendelet, amely meghatározza az IdomSoft alkalmazásüzemeltetési és alkalmazásfejlesztési feladatait.

2010. december 31.

Megalakultunk!

Létrejön az IdomSoft Zrt.