Ugrás a tartalomhoz

Mesterséges intelligencia alapú szolgáltatások

1. Termékek

Az egyes, az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó szervezetek kijelöléséről szóló 84/2012. (IV.21.) Korm. rendelet alapján az IdomSoft Zrt. Központi Elektronikus Ügyintézési Szolgáltatásként (KEÜSZ) nyújtja az alábbiakat:

 • mesterséges intelligenciával támogatott kommunikációs asszisztens (MIA ChatRobot – VoiceChat)
 • mesterséges intelligenciával támogatott hangképzés szolgáltatás (TextToSpeech – MIA TTS)
 • mesterséges intelligenciával támogatott hangleiratozás szolgáltatás (SpeechToText – MIA STT).

Fentiek célja olyan, modern technológián alapuló, egyszerűen implementálható megoldások biztosítása a csatlakozó szervezetek számára, amelyek révén a közigazgatásban növekedhet az érintésmentesen, személyes kontaktus mellőzésével elvégezhető feladatok köre.

Chatrobot

Egy olyan szoftvermegoldás, amely képes az emberek között megvalósuló párbeszédhez rendkívül hasonló beszélgetés lefolytatására és interaktív kommunikációra valós személy közreműködésével kollaboratív módon, illetve valós személy beavatkozása nélkül, valamint egyszerre képes kiszolgálni nagyszámú ügyfelet automatizáltan, és képes gépi öntanuló folyamat révén a fejlődésre.

Hangképzés

A mesterséges intelligenciával támogatott hangképzés szolgáltatás, a digitális formájú magyar szöveg gépi hangon történő felolvasására alkalmas. A beszédszintetizáló szoftver legfontosabb funkcionalitása, hogy valós idejű szövegfelolvasást tesz lehetővé, különböző platformokon (Windows, Android, Linux), amely a természetes emberi hanghoz hasonlító kiejtést produkál. Ügyviteli folyamatba integrálását tekintve többek között terjedelmes iratok tájékoztató jellegű részeinek felolvasására is kiválóan hasznosítható.

Hangleiratozás

A hangleiratozás szolgáltatás az élő beszédet, valamint az archív-mentett média anyagokban, a digitálisan rögzített beszédet írásos szöveggé alakító szolgáltatás. A szolgáltatás révén lehetőség nyílik arra, hogy a szóban elhangzott nyilatkozatokat írásbelivé transzformálja az eljáró szerv, ezzel pedig kiváltható az írásbeliség. Azaz egy írásbeliséget előíró nyilatkozat is megtehető szóban, az később írásban kerül eltárolásra.

2. A csatlakozási folyamat

 1. Szolgáltatás igénybevételéhez KKSZB regisztráció szükséges (idomsoft.hu/kkszb-csatlakozasi-folyamat)
 2. SZEÜSZ Portálon teszt csatlakozás indítása (szeusz.gov.hu) a jobb oldali menüből a megfelelő MIA szolgáltatás kiválasztásával
 3. A KKSZB rendszernyilvántartási rendszerébe belépve Szolgáltatás Elérési Jogosultság (SZEJ) kérelem benyújtása, amit a szolgáltató elbírál, megfelelőség esetén jóváhagy
 4. Az Idomsoft Szolgáltatói vizsgálat
 5. Tesztelés
 6. Éles KKSZB csatlakozás létrejötte
 7. SZEÜSZ Portálon éles csatlakozás csatlakozás indítása (szeusz.gov.hu)
 8. Szolgáltatói vizsgálat
 9. SZEJ kérelem benyújtása
 10. Éles üzem

3. Csatlakozási dokumentumok