Ugrás a tartalomhoz

Elektronikus személyi igazolvány (eszemélyi)

A Magyar Állam 2016. január 1-jével megújította a magyar személyazonosító igazolványt, amely a kor követelményeinek megfelelő biztonsági elemeket kapott és már elektronikus tároló elemet (chipet) is tartalmaz. Az új okmány (eSzemélyi) bevezetése mögött húzódó kormányzati célkitűzés, hogy egy olyan eszköz kerüljön az állampolgárok kezébe, amely kulcsot jelent az elektronikus térbe való belépéshez, és ösztönzőleg hat az állami feladatellátás keretei között biztosított elektronikus ügyintézési szolgáltatások széleskörű használatára.

Az eSzemélyi funkciói között kiemelt szerepet kap az elektronikus azonosítási funkció, amelynek napi szintű gyakorlati alkalmazásához egy, az elektronikus térben történő biztonságos azonosítást és hitelesítést támogató központi szerver (eID szerver) adja a technológiai támogatást és feltételeket. Az eID szerver működtetését és az általa biztosított szolgáltatás nyújtását – a Magyar Állam nevében – az IdomSoft Zrt. végzi, célja pedig, hogy az általa nyújtott, az eSzemélyivel igénybe vehető elektronikus azonosítási szolgáltatást minél szélesebb körben alkalmazza mind az állami, mind a piaci szektor.

Fejlesztői támogatás az eid szerver szolgáltatáshoz:

Az eID szerver szolgáltatás mindazon szervezetek számára elérhető, akik a saját fejlesztésű szolgáltatásaik authentikációs és authorizációs feladatait szeretnék az eSzemélyivel igénybe vehető elektronikus azonosítási szolgáltatással megoldani.

Az eID szolgáltatás műszaki felelőseként partnereinket saját szolgáltatásuk kiépítésének teljes életciklusa alatt végigkísérjük. Támogatói tevékenységünk kiterjed többek között az alábbiakra:

  • műszaki jellegű tájékoztatás
  • segítségnyújtás a legmegfelelőbb megoldás kiválasztásához
  • a rendszerintegrációs folyamat támogatása
  • műszaki dokumentációk biztosítása
  • csatlakozási folyamat adminisztratív lépéseinek támogatása
  • support szolgáltatás

Fentieken túl megrendelőink számára – eseti megbízás keretén belül – opcionális, kiemelt fejlesztői támogatást is kínálunk, dedikált erőforrás biztosításával. A kiemelt támogatás magában foglalja partnerünk részére a munkaidőben, folyamatos egybefüggő 8 órás időtartamban biztosított szolgáltatás zavartalan elérését, delegált terméktámogató, projekt, szervező és fejlesztő szakmai csapat rendelkezésre állását, illetve személyes szakmai konzultációs lehetőséget.

További részletek a http://www.eszemelyi.hu honlapon.

A témával kapcsolatos kérdéseiket az eid-szerver@idomsoft.hu e-mail címen vájuk.